Lidmaatschap

Informatie over lidmaatschap Scouting Hubovra

Nieuwe Leden:
Nieuwe Leden kunnen contact opnemen via email met de ledenadministratie, Marion Maraite. Telefonisch via: 0495-538808.

Er zal dan gekeken worden bij welke speltak het nieuwe lid kan gaan kijken. Om te kijken of het bevalt, mag iedereen 3 keer meedraaien/gaan kijken, hierna zal beslist moeten worden of men lid wordt van Hubovra of niet.

Download hier: Inschrijfformulier nieuwe leden  en afmeldkaart 

Installatie:
Leden en leiding zijn pas echt lid van Scouting Hubovra als ze officieel geïnstalleerd zijn. Installeren houdt in dat er een soort ceremonie plaatsvindt waarbij je de Wet en de Belofte aflegt. Je leert dan ook hoe je een groepssaluut moet brengen. Dit saluut is niet hetzelfde bij wel of niet geïnstalleerden. Hierdoor geef je te kennen dat je een goede scout zult zijn. Deze ceremonie verschilt tussen de verschillende speltakken onderling. Als afsluiting wordt de nieuwe scout altijd gefeliciteerd met de linkerhand. Dit is de scoutingmanier van feliciteren. De gedachte die erachter zit is dat de linkerhand dichter bij het hart zit en je zo een beter contact hebt.

De wet:                                                                        De belofte:
Een scout trekt er samen met anderen op uit             Ik beloof mijn best te doen,
om de wereld om zich heen te ontdekken.                 een goede welp/bever/kabouter etc. te zijn,
Een scout is eerlijk, trouw en houdt vol.                     iedereen te helpen waar ik kan
Een scout zorgt goed voor de natuur                         en me te houden aan de welpen/bever/etc. wet
en respecteert zichzelf en anderen.                           Jullie kunnen op me rekenen !

Bij de installatie vooral maar ook op andere scoutinggebeurtenissen zullen scoutingleden elkaar altijd de linkerhand schudden. Behalve de linkerhand is er nog een speciale manier van begroeten,namelijk het saluut. De drie vingers geven de oorspronkelijke drie-delige belofte aan. En de duim die over de pink gelegd wordt, symboliseert de sterke die de zwakke beschermt. Wij gebruiken het saluut vooral bij officiële gebeurtenissen zoals installaties of een vlaggen ceremonie, bijvoorbeeld op het zomerkamp.

Vanaf het moment dat leden geïnstalleerd zijn mogen ze de groepsdas dragen als teken van geïnstalleerd zijn. De scoutsfit uniform mag al eerder gedragen worden. U vindt hier informatie over het verkrijgen van scoutsfit uniform.

Contributie per januari 2017
De contributie bedraagt per lid € 13,00 per maand (€ 156,- per jaar).
Bij scouting Hubovra wordt de contributie geïnd dmv automatische incasso. Dit gebeurt in 4 termijnen. Na het inleveren van het inschrijfformulier krijgt u een informatie brief met automatische incassokaart in de brievenbus. Deze kunt u dan inleveren op in de brief genoemde adressen.
Rekening gegevens Scouting Hubovra:
Bankrek: Rabobank Weert NL 86 RABO15.69.19.664
t.n.v. Scouting Hubovra
p/a Laarderheerd 2, 6003 PB Weert

Kampgeld
Het kampgeld 2016 bedraagt € 65,- per lid (inclusief verzekering) en dient samen met de opgave van het zomerkamp contant te worden voldaan. Voor verdere vragen of inlichtingen kunt u zich wenden tot de kampcommissie en/of leiding van uw zoon/dochter.