Zomerkamp

Op avontuur!

Op de vraag “Wat is nu het leukste aan scouting?”, antwoord menig lid steevast: Het zomerkamp! En dat is niet geheel zonder reden, want onze zomerkampen zijn speciaal. Jaarlijks trekt onze scouting naar een onbekend kampeergebied in Nederland, België of Duitsland. Al onze groepen gaan al jaren samen op kamp en gebruiken het kampeerterrein als uitvalsbasis voor het weekprogramma. Er wordt overnacht in grote tenten wat voor een unieke kampeerervaring zorgt. Doordat de leiding ondersteund wordt door de kampcommissie en keukenstaf kunnen zij zich volledig richten op de leden en het programma.

Spectaculair is de kampvuuravond waarbij een groot kampvuur het thema van de avond vormt. Elke groep zorgt zelf voor een optreden, waarbij ook de samenwerking tussen de verschillende groepen op wordt gezocht. Meezingers op de gitaar kunnen tijdens deze avond uiteraard niet ontbreken.

Met trots kunnen wij zeggen dat ons zomerkamp het hoogtepunt van het jaar is.

Internationale kampen

Als één van de weinige groepen uit de regio neemt Scouting Hubovra jaarlijks met ongeveer 20 leden deel aan het Intercamp. Het Intercamp is een internationaal kamp waar scoutinggroepen uit heel Europa (en Amerika) bij elkaar komen. Leden van onze scouts- en explorergroep reizen samen af naar een jaarlijks wisselende plaats in Europa. Met de internationale groepen wordt er een gezamenlijk programma doorlopen, waaronder een hike en een programma op het kampterrein. Naast een kei gaaf weekend leer je ook om te gaan met cultuurverschillen en taalbarrières.

Ook wordt er één keer in de vier jaar een World Scout Jamboree georganiseerd. Dit mondiale kamp verwelkomt scouts uit alle landen en duurt ruim 10 dagen. Wij zijn trots dat Scouting Hubovra ook hier weer afvaardiging bij heeft zitten.