Lidmaatschap

Zo kun je met ons meedoen

Als nieuw lid mag je 3 keer gratis en vrijblijvend proefdraaien bij de speltak die hoort bij jouw leeftijd. Hiervoor kun je contact opnemen met de ledenadministratie via onderstaand contactformulier. Na de 3 proefbijeenkomsten mag je zelf beslissen of je lid wil worden of niet. Om je inschrijving compleet te maken willen we je vragen om het inschrijfformulier in te vullen en in te leveren bij de ledenadministratie.

Uniform

Als lid draag je bij ons een uniform, ook wel scoutfit genoemd. Dit scoutfit bestaat uit een speltakblouse, verenigingsdas, dasring, installatieteken, verenigingsbandje en speltakteken. Er wordt 2 keer per jaar een pas- en bestelsessie georganiseerd voor de leden die overvliegen naar een oudere speltak. Als nieuw lid kun je tussentijds contact opnemen met onze scoutfitverkoop voor meer informatie.

Installatie

Je bent pas écht lid van onze scouting als je geïnstalleerd bent. Tot die tijd mag je onze verenigingsdas nog niet dragen. Installeren houdt in dat je samen met de leiding de wet en/of belofte aflegt. Je belooft hiermee een goede scout te zijn die zorgt voor de natuur en groepsgenoten. Dit doe je door de leiding tijdens de installatie de linkerhand te geven. De linkerhand zit namelijk het dichtst bij het hart.

Contributie

De contributie bedraagt € 13,- per maand (€ 156,- per jaar) en wordt per automatische incasso in 4 termijnen geïncasseerd. Na het inleveren van het inschrijfformulier krijg je te horen wanneer de eerste incasso plaats vindt. Het kampgeld voor het zomerkamp bedraagt € 65,- per lid. Dit bedrag is inclusief verzekering en wordt na inschrijving via automatische incasso afgeschreven. De rekeninggegevens van onze scouting zijn:

Rabobank Weerterland en Cranendonck
NL86 RABO 0166 9651 89 t.n.v. Scouting Hubovra

Wil je je uitschrijven? Dat vinden we jammer. Als je het echt zeker weet dan willen we je vragen om de afmeldkaart in te vullen en in te leveren bij de ledenadministratie. We hopen je in de toekomst terug te zien!