Scouts

Scouts zijn jongens en meisjes tussen de 11 en 15 jaar. Ze komen van de Welpen, Kabouters of Esta's en als ze 15 jaar zijn gaan ze verder naar de Explorers. Leiding wordt daar steeds meer begeleiding. Jij maakt je eigen avontuur. Je weet hoe je uitdagingen moet aanpakken. En daar heb je voor de rest van je leven voordeel van.
Een Scout ontwikkelt z'n eigen talenten. Er is ruimte voor iedere scout. Daarom is Scouting ook zo veelzijdig. Koken, stoken , kaart en kompas, bruggen bouwen van touw en hout, zingen, kamperen onder een zeiltje, pionieren, boogschieten, theater, vliegers maken... je kunt het zo gek niet bedenken.
Elk jaar gaan we in de zomer een week met de hele scouting groep op kamp. Een week lang bivakkeren in de bossen of op wei, een week lang met al je vrienden en vriendinnen, veel plezier maken en wat leren. Ook gaan we twee keer per jaar op weekend, in het voorjaar en het najaar. Dit is meestal in een andere blokhut of met tenten, zo zie je ook nog wat van de omgeving.
Je hebt het nu wel door: plezier staat bij Scouting voorop. Maar Scouting is meer. Bij Scouting ontdek je de wereld om je heen. En daar leer je van. Je verlegt steeds je grenzen op een avontuurlijke manier. Je leert je eigen verantwoordelijkheid te nemen.

Wil je een keer komen kijken of heb je vragen? Stuur een email naar de scouts leiding via: scouts@hubovra.nl