22
mei

Update zomerkamp

Aan het begin van deze maand heeft u van de speltakleiding een brief ontvangen met de laatste informatie omtrent de wekelijkse bijeenkomsten en het aankomende zomerkamp. Graag neem ik u in dit bericht mee in de ontwikkelingen van het zomerkamp.

In goed overleg met de kampcommissie hebben wij besloten om het zomerkamp in de verenigingsbrede vorm, niet door te laten gaan. Een aantal praktische belemmeringen hebben ertoe geleid dat wij een zomerkamp met alle speltakken samen onverantwoord vinden. Dat wil zeggen dat wij dit jaar niet af zullen reizen naar Achel (B). 

Wij zijn op dit moment druk bezig met het vormgeven van een alternatief programma dat in dezelfde week zal vallen als het zomerkamp: namelijk zaterdag 11 t/m 17 juli. Wij willen u vragen om deze week gereserveerd te houden in de agenda, zodat uw zoon/dochter hieraan deel kan nemen. 

Wat kunt u van dit alternatief programma verwachten? 

Het programma zal in ieder geval uit enkele dagprogramma’s bestaan, waarbij we ook de mogelijkheid verkennen voor 1 of 2 overnachtingen. Hiervoor houden wij de richtlijnen van Scouting Nederland, de veiligheidsregio Limburg-Noord en de gemeente Weert goed in de gaten. Op 1 juni volgt hierover een advies van Scouting Nederland. De (kamp)activiteiten zullen plaats vinden in- en rondom het scoutingbos. 

Op dit moment is het nog lastig om de situatie over 1,5 maand in te schatten, maar wij doen ons best om zo goed mogelijk op de actualiteiten in te spelen. Het is ons doel om uw kind(eren) op een verantwoorde wijze een avontuurlijke start van de zomervakantie te laten beleven. 

Zodra er meer informatie bekend is dan breng ik u hiervan op de hoogte. Mocht u in de tussentijd vragen hebben dan kunt u hiervoor terecht bij de eigen speltakleiding. 

Reactie plaatsen