14
jun

Zomerkamp 2020 gaat door!

Het heeft even geduurd, maar afgelopen dinsdag is Scouting Nederland naar buiten gekomen met de richtlijnen die ze, samen met andere organisaties van jeugdkampen, hebben opgesteld. Deze protocollen zijn gebaseerd op de richtlijnen van het RIVM.


Het waren nogal uitgebreide richtlijnen, verdeeld over 2 versies. Een protocol voor Bevers, Welpen, Kabouters en Esta’s. Het andere protocol bevat de richtlijnen voor Scouts en Explorers. Deze protocollen maken gebruik van de term kampbubbel. Een kampbubbel is een groep leiding en kinderen, die onder bepaalde voorwaarden is vrijgesteld van de 1,5 meter afstand en, die gedurende het kamp afgezonderd blijven van iedereen buiten de kampbubbel. Er wordt vanuit gegaan dat er geen besmettingen kunnen ontstaan als iedereen gezond start. Ouders en andere mensen van buitenaf mogen er dus niet tussentijds bij. Voor de Pivo’s zijn de richtlijnen meer algemeen, zoals deze gelden voor iedereen volgens het RIVM. Daar wordt dan ook niet met een bubbel gewerkt.


Het bestuur en de staf heeft zich over de richtlijnen gebogen en na rijp beraad is iedereen ervan overtuigd dat we, zij het in zeer aangepaste vorm, toch graag op kamp gaan om er met zijn allen in deze bijzondere tijd toch een mooie (halve) week van te maken. Natuurlijk met inachtneming van de protocollen van scouting Nederland. Deze protocollen kunt u vinden op de website https://wegaanopzomerkamp.nl/.


Normaal gesproken is het gezamenlijk zomerkamp echt een traditie van Scouting Hubovra. Dit hebben we dit jaar helaas gedeeltelijk los moeten laten. Dit valt te lezen uit onderstaand overzicht waar te lezen valt wie wanneer en waar op kamp gaat.

SpeltakKamplocatieData
BeversBlokhut Hubovrawoensdag 15 t/m vrijdag 17 juli
Welpen, Esta’s, KaboutersScoutingbosdinsdag 14 t/m zaterdag 18 juli
Scouts, ExplorersBlokhut/Tenten Moergestelwoensdag 15 t/m zondag 19 juli
Pivo’sBlokhut / scoutingboszaterdag 11 t/m vrijdag 17 juli (ovb)

In verband met diverse vervallen activiteiten en bijeenkomsten hebben we besloten om dit jaar geen extra kampbijdrage te vragen. Het houden van een oudermiddag is dit jaar niet toegestaan.


Voor meer gedetailleerde informatie over het kamp, opgave, bagagelijsten verwijzen we naar informatie die door de groepen zelf gedeeld zal worden. Wij willen ouders van kinderen die meegaan op kamp vragen om de specifieke richtlijnen met de kinderen van tevoren te bespreken zodat zij goed geïnformeerd van start kunnen gaan. Dan kan de leiding zich bezighouden met het organiseren van leuke programma’s. Bij de opgave van het kamp is er, zoals elk jaar een speciaal formulier waar medische gegevens kunnen worden ingevuld. We willen dit jaar graag extra onder de aandacht brengen dat we op de hoogte zijn van kinderen met hooikoorts en of astma. De dag vóór aanvang van het kamp zult u door de leiding benaderd worden voor een gezondheidscheck. Deze gezondheidscheck zal vervolgens nogmaals herhaald worden bij het brengen van uw kinderen aan de start van het kamp.


Mocht u na de aanvullende informatie van de speltak nog met vragen blijven zitten, dan kunt u die vragen gerust stellen aan de speltakleiding. Wij hebben super veel zin om er een geweldig en avontuurlijk kamp van te maken en hopen dat iedereen meegaat.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Scouting Hubovra

Reactie plaatsen