20
aug

Coronamaatregelen na de zomervakantie

De zomervakantie komt alweer tot een eind en wij hopen dat jullie ondanks de coronamaatregelen toch een leuke vakantie hebben gehad. Vanaf de opening van het scoutingjaar op zondag 23 augustus worden de bijeenkomsten weer opgestart volgens het normale tijdsschema. Dit wil zeggen:

BeversZaterdag 10:30 – 12:00
WelpenZaterdag 10:15 – 12:15
Esta’sWoensdag 18:00 – 20:00
KaboutersZaterdag 10:30 – 12:30
ScoutsWoensdag 19:00 – 21:00
ExplorersDonderdag 19:00 – 21:00
Pivo’sVrijdag 19:00 – 21:00

Om de opstart van de bijeenkomsten zo soepel mogelijk te laten verlopen volgt er in deze brief een opsomming van de afspraken en regels die de komende tijd gaan gelden.

  • Indien u op vakantie bent geweest in een ‘oranje’ land en/of regio, dan mag uw kind de eerste 10 dagen volgend op de datum van terugkomst niet deelnemen aan de bijeenkomsten. Deze regel geldt altijd: ook indien er geen gezondheidsklachten of symptomen zijn én zelfs als u getest bent bij terugkomst!
  • Meld uw kind bij (lichte) klachten zoals neusverkoudheid, veelvuldig hoesten/niesen, keelpijn, griep en/of koorts af voor de bijeenkomst totdat hij/zij klachtenvrij is. U kunt uw kind ook laten testen op corona.
    • Is uw kind negatief getest? Dan mag hij/zij weer naar Scouting.
    • Is uw kind positief getest? Dan mag hij/zij niet naar Scouting en dienen de aanwijzingen van de GGD opgevolgd te worden. Als uw kind weer helemaal beter is dan mag hij/zij weer naar Scouting
  • Meld uw kind af voor de bijeenkomst indien er iemand in het huishouden griep en/of koortsklachten heeft of positief is getest op het coronavirus.
  • We proberen de drukte in de blokhut en het Scoutingbos zoveel mogelijk te beperken. Ouders/verzorgers mogen daarom nog steeds niet op het terrein van de blokhut of het Scoutingbos. Ook nu geldt: laat uw kind(eren) indien mogelijk zoveel mogelijk zelfstandig naar Scouting komen. Gaat dit niet, wacht dan op de parkeerplaats op 1,5 meter afstand van andere ouders/verzorgers en doe dit indien mogelijk in de auto.

Samen zorgen we ervoor dat we op een verantwoorde manier van de scoutingactiviteiten kunnen blijven genieten.

Namens het bestuur,

Gun Holtackers
Voorzitter Scouting Hubovra

Reactie plaatsen