16
dec

Geen fysieke bijeenkomsten t/m 9 februari

Zoals jullie gehoord hebben is Nederland t/m 9 februari weer in lockdown. Hiermee samen hangen enkele aangescherpte maatregelen om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk tegen te gaan. Kinderen onder de 18 jaar mogen volgens deze aangescherpte maatregelen nog steeds samen sporten. Aan het begin van de coronacrisis mochten scoutingverenigingen deze sportrichtlijn ook volgen, terwijl we volgens de officiële definitie van de overheid géén sportorganisatie zijn. Daarom werd scouting steeds apart vermeld in de lijst met uitzonderingen. Voor de huidige lockdown heeft de overheid zo min mogelijk uitzonderingen gemaakt. Helaas betekent dit dat we onze fysieke opkomsten stil moeten leggen t/m dinsdag 9 februari. Online activiteiten zijn nog wél mogelijk. Hierover worden jullie door de eigen speltakleiding z.s.m. geïnformeerd. Onze leiding zal ervoor zorgen dat de leden ook tijdens deze lockdown kunnen genieten van toffe scoutingactiviteiten. 

Scouting Nederland heeft doorlopend contact met de betrokken ministeries om het belang van Scouting voor kinderen en jongeren te onderstrepen. We spannen ons in om in overleg met de overheid onze bijeenkomsten na 9 februari zo snel als mogelijk weer (veilig) op te starten. 

Zijn er naar aanleiding van bovenstaande nog vragen, dan kunt u deze stellen aan de speltakleiding. Voor nu wens ik jullie ondanks de aangescherpte maatregelen hele fijne feestdagen.  

Namens het groepsbestuur, 

Gun Holtackers
Voorzitter Scouting Hubovra

Reactie plaatsen