06
feb

Bijeenkomsten februari

Begin deze week werden wij verrast door het nieuws dat fysieke scoutingbijeenkomsten weer toe zijn gestaan. Kort hierna zijn we met het leidingteam in overleg gegaan hoe wij als vereniging tegen deze versoepelingen aankijken en hoe wij onze bijeenkomsten de komende tijd in willen steken.

Conclusie hiervan is dat wij het vooralsnog niet verantwoord vinden om fysieke bijeenkomsten te gaan organiseren. Reden hiervoor is dat wij het beleid niet vinden stroken met de beperkingen die op dit moment nog gelden voor de basisscholen, middelbare scholen en de maatschappij in het algemeen.

Aan de kinderen in de basisscholen wordt gevraagd om in subgroepen onderwijs te volgen, waarbij deze subgroepen onderling niet gemengd mogen worden. Enkele scholen kiezen voor het dragen van mondkapjes in de gangen of voor halve klassen, om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken. De middelbare scholen zijn vooralsnog helemaal gesloten: er is niet gekozen voor het openstellen met extra maatregelen. Ook is de avondklok nog van kracht, in onze ogen een zwaar middel om het aantal besmettingen terug te dringen.

Wij kunnen het niet verkopen om, ondanks al deze maatregelen, tóch fysieke bijeenkomsten te organiseren voor leden t/m 17 jaar, zowel binnen als buiten, zonder mondkapjesplicht en zonder de verplichting voor de leden om afstand te houden van elkaar. Er zou dan op de scouting alsnog groepsmenging plaatsvinden, waar de scholen juist hun best doen om dit te voorkomen.

De gehele maand februari blijven de speltakken nog online scoutingactiviteiten verzorgen, zoals jullie dit van ons gewend zijn. Naar aanleiding van de volgende persconferentie maken we opnieuw de balans op, zodat we, zodra wij dit weer verantwoord vinden, zo snel mogelijk de fysieke bijeenkomsten op kunnen starten.

Tot slot wil ik nog mededelen dat we een knallende online activiteit voor jullie aan het organiseren zijn. Hiervoor is het belangrijk dat jullie zaterdagavond 6 maart blokkeren in de agenda. Het belooft een spannende en avontuurlijke familieavond te worden. Meer informatie volgt snel!!

Voor nu wens ik jullie een goede gezondheid toe. Stay safe!

Namens het bestuur,

Gun Holtackers
Voorzitter Scouting Hubovra

Reactie plaatsen